میکرونیدلینگ یکی از روش های قدیمی و غیرتهاجمی جوانسازی پوست است که در طی آن سوزن های ریز وارد پوست شده و باعث ایجاد حفره های نازک روی قشای خارجی پوست می شود . ایجاد این حفره ها دو مزیت به همراه دارد : یک آنکه باعث می شود پوست در جهت بهبود خود اقدام به تولید کلاژن و الاستین کند که همین موضوع به جوانسازی پوست کمک شایانی می کند و مورد دوم هم اینکه باعث می شود تا داروها و سرم های مخصوص راحت تر به داخل پوست نفوذ کرده و جوانسازی با سرعت بیشتری انجام شود .
در میکرونیدلینگ روش کار به این صورت است که وسیله ای غلطک مانند که از سوزن های بسیار ریزی با قطر نیم یا حداکثر دو و نیم میلیمتر پوشیده شده است ، بر روی سطح پوست حرکت داده می شود . این حرکت سبب می شود این سوزن ها به لایه ی دوم پوست یعنی درم پوست نفوذ کرده و حفره های کوچکی را بوجود بیاورد که معمولا با اندکی خونریزی همراه است . پوست در واکنش به این مشکل ، با تولید کلاژن و الاستین سعی در بهبود جای زخم ها کرده که همین موضوع به جوان سازی و رفع مشکلات پوستی کمک می کند .
میکرونیدلینگ روشی بدون درد است اما معمولا قبل از انجام این کار بر روی پوست از کرم بی حسی استفاده می نمایند .
مزایای میکرونیدلینگ
- هزینهی میکرونیدلینگ در مقایسه با روش هایی شبیه لیزر کمتر است و آسیب های ناشی از حرارت لیزر را هم به همراه ندارد .
- میکرونیدلینگ یک روش جوانسازی و درمانی با دورهی نقاهت کوتاه است و مراقبت های بعد از آن نسبتا آسان است .
- این روش برای درمان مشکلات مناطق حساسی مثل دهان ، اطلاف چشم ها و… که با روشهایی مانند لیزرهای گرانقیمت نمیتوان آنها را درمان کرد، بسیار مؤثر است .
- نتایج این روش ماندگار است و معمولا نیازی به تکرار جلسات نمی باشد .
کاربردهای میکرونیدلینگ

روش میکرونیدلینگ با توجه به غیرتهاجمی بودن کاربردهای درمانی زیادی می تواند داشته باشید ، از جمله ی این کاربردها می توان به موارد زیر اشاره کرد :
- رفع چین و چروک پوست
- درمان اسکار (جای زخم و جراحت)
- درمان استرچ مارک (ترک های پوستی) ناشی از کاهش وزن شدید، بارداری و غیره
- درمان ریزش مو
- رساندن دارو و ویتامین ها به لایه های عمقی موجود در پوست
- برطرف کردن جای زخم ناشی از سوختگی، آبله مرغان و غیره
- درمان جای جوش
- رفع منافذ باز پوست
- رفع لکه ها و تیرگی های موجود در پوست
مراقبت های میکرونیدلینگ
توصیه های قبل از درمان :
- قبل از انجام میکرونیدلینگ پوست محل مورد نظر را شست و شو دهید تا از هرگونه کرم، لوسیون و مواد آرایشی پاک شود .
- اگر از داروی خاصی استفاده میکنید ، هر گونه بیماری و ضایعهی پوستی مثل تبخال دارید و یا قبلا از روش های جوانسازی دیگر استفاده کردید ، قبل از درمان حتما این مورد را به پزشک خود اطلاع دهید .
- با توجه به ورود جسم خارجی به سطح پوست ، لازم است کلینیک موردنظر شما تمام موارد بهداشتی لازم را رعایت کند در غیر اینصورت ممکن است دچار مشکلات عفونتی شوید .
مراقبت های بعد از درمان :
- بعد از میکرونیدلینگ معمولا پوست دچار التهاب و گاهی کبودی میشود. اگرچه این التهاب در زمان کمی (۱۲ الی ۴۸ ساعت) بهبود پیدا میکند اما بهتر است با دستزدن به پوست آن را تحریک نکنید .
- برای کاهش مدت زمان قرمز شدن و التهاب پوست به هیچ عنوان از داروهای ضدالتهاب مثل ادویل یا ایبوپروفن استفاده نکرده و اجازه دهید پوستتان به صورت طبیعی بهبود پیدا کند .
- ۲۴ تا ۴۸ ساعت بعد از میکرونیدلینگ حمام نکنید، از ورزش و کارهایی که سبب تعریق پوست میشود اجتناب کنید و حداقل سه تا ده روز بعد از میکرونیدلینگ از ماندن زیر آفتاب اجتناب کنید.
- اگر ناچار هستید تا به خارج از خانه بروید حتما از بهترین کرم ضد آفتاب حاوی زینک استفاده نمایید .
- اگر بعد از درمان ، ناحیه ی مورد نظر پوستهپوسته شد، بههیچوجه آنها را دستکاری نکنید و از کرم های مرطوب کننده برای بهبود استفاده نمایید
چه کسانی نباید میکرونیدلینگ انجام دهند؟

- افرادی که جراحت، بریدگی یا خراشیدگیهایی روی پوستشان دارند .
- افرادی که در طی ماه های اخیر ، پوستشان تحت پرتو درمانی و اشعه درمانی قرار گرفته است .
- افرادی که در طول سه ماه گذشته، تحت درمان با داروی اکوتان (ایزوترتینوین) بودهاند؛
- کسانی که در ناحیه موردنظر، هرگونه عفونت پوستی، عارضه یا تبخال دارند .
- بیماران هموفیلی و کسانی که از آسپرین و داروهای ضدانعقاد خون استفاده میکنند .
- کسانی که زخمهایشان خیلی دیر بهبود پیدا میکند .
- خانمهایی که دوران بارداری و شیردهی را میگذرانند .
- افراد مبتلا به عفونت و بیماری های پوستی .
سوالات متداول
این مدت بسته به ناحیه ی درمان بین 20 الی 30 دقیقه زمان میبرد .
بر اساس میزان مشکلات پوستی و عمق آنها در افراد و نوع پوست لازم است ۴ تا ۶ جلسه با توجه به نظر پزشک درمان صورت بگیرد.
سوزن های استفاده شده در میکرونیدلینگ قطر کمی دارند و به لایه ی درم پوست نفوذ میکنند بنابراین درد محسوسی را حین درمان حس نخواهید کرد ضمن اینکه قبل از درمان معمولا از کرم بی حسی استفاده می شود تا هیچگونه دردی را حس نکنید .
درمارولر ابزار میکرونیدلینگ است که از یک غلطک چرخان با تعدادی سوزن که حداقل 0.15 میلیمیتر و حداکثر 2.5 میلیمتر ارتفاع دارند تشکیل شده است . درماپن شبیه یک قلم است و تعدادی سوزن بر روی سر دستگاه تعبیه شده و با حرکت رفت و برگشتی سوزن ها حفره های روی پوست ایجاد می شود . درماپن سرعت بالاتری نسبت به درمارول دارد . هم چنین یکی از امتیازات درماپن قابل استفاده بودن آن در نقاطی است که پهنای باریکی دارند چرا که با درمارول نمیتوان در این نواحی میکرونیدلینگ را انجام داد .
با توجه به این مسئله که در این روش از سوزن و تزریق استفاده می شود بنابراین کلینیک آریانا در تمام طول درمان استاندارد های لازم و مسائل بهداشتی رو رعایت میکنه ، هم چنین تمام همکارای من سعی میکنن تا شما بهترین تجربه رو از درمان به شما بدن و حس خوبی از درمانتون داشته باشید ، بنابراین خوشحال میشیم به ما سر بزنید 🙂