کربوکسی تراپی بهتر است یا بوتاکس ؟

در پاسخ به سوال کربوکسی تراپی بهتر است یا بوتاکس ؟ می توان گفت که هر کدام از این روش های جوان سازی پوست، مزایایی دارند اما نکته مهم این است که کدام روش با هزینه و عوارض کمتری همراه است. در روش کربوکسی تراپی با تزریق کربن دی اکسید، عملکرد عروق افزایش می یابد و با جذب بیشتر اکسیژن به کلاژن سازی پوست کمک می کند. با این وجود بوتاکس با تزریق مواد سمی به پوست موجب جوانسازی و جلوگیری از انقباض عضلات می شود.

مطلب پیشنهادی: بوتاکس چیست؟

کربوکسی تراپی بهتر است یا بوتاکس ؟

در رابطه با اینکه کربوکسی تراپی بهتر است یا بوتاکس باید گفت که هر کدام از این دو روش در شرایط خاص خود مورد استفاده قرار می گیرند و به صورت کلی مسئله که تعیین کننده بهترین روش است، انتظار افراد است. برای مثال اشخاصی که به دنبال تقویت پوست خود هستند، روش کربوکسی تراپی برای انها مفید تر است و افرادی که قصد دارند تنها جوانسازی پوست صورت برای آنها انجام شود، تزریق بوتاکس برای انها مناسب خواهد بود. بوتاکس و کربوکسی تراپی دو روش کاملا متفاوت هستند که برای جوانسازی پوست به کار می روند. از مهم ترین تفاوت کربوکسی تراپی و بوتاکس باید به مسائل زیر اشاره کرد:

مطلب پیشنهادی: بوتاکس چیست؟

  1. تفاوت در لایه پوست که تزریق در آن انجام می شود: در روش کربوکسی تراپی، پزشک کربن دی اکسید را به لایه زیرین پوست تزریق می کند اما در روش بوتاکس، ژل هیالورنیک اسید به لایه میانی پوست تزریق می شود.
  2. تعداد جلسات تزریق: در روش کربوکسی تراپی تعداد جلسات با توجه به وضعیت پوست تعیین می شود که باید حداقل دو الی سه جلسه تزریق کربوکسی تراپی را انجام دهد تا نتیجه مورد نظر را دریافت کند اما در روش بوتاکس تنها به یک جلسه تزریق هیالورنیک اسید نیاز است و فرد با یک جلسه تزریق می تواند نتیجه مورد نظر خود را دریافت کند.
  3. تاثیرگذاری بر پوست: در روش کربوکسی تراپی با وارد شدن کربن به پوست، افزایش خون افزایش پیدا می کند و کلاژن سازی در پوست افزایش می یابد اما در روش تزریق بوتاکس، هیچ تاثیری بر روی تقویت کلاژن سازی در پوست گذاشته نمی شود بلکه فقط با تزریق هیالورونیک اسید ظاهر پوست بهبود پیدا می کند و به عبارت دیگر هیچ عمل تقویتی روی پوست انجام نمی شود.
  4. عملکرد: تزریق بوتاکس روشی است که تنها می تواند برای رفع چین و چروک ها و جوانسازی پوست استفاده شود در حالی که کربوکسی تراپی علاوه بر رفع چین و چروک ها می تواند در خصوص رفع اکنه و لک صورت، رفع سلولیت، برطرف کردن ترک های پوستی، برطرف کردن آثار زخم نیز موثر واقع شود.
  5. دفع مواد تزریق شده به پوست: کربن دی اکسید که در روش کربوکسی تراپی به پوست تزریق می شود، از طریق تنفس و ریه از بدن خارج می شود در حالی که ژل هیالورونیک اسید که در روش بوتاکس به پوست تزریق می شود پس از طی شدن مدت مشخصی جذب بدن می شود و از بین می رود.

در آریانا بخوانید: کربوکسی یا مزوتراپی کدام بهتر است؟

کربوکسی تراپی چیست؟

در این روش گاز کربن دی اکسید به لایه ‌های زیرین پوست تزریق می ‌شود. کربن دی اکسید وارد بافت ‌ها شده و به صورت موضعی در محل تحت درمان پخش می شود که بعد از آن کربن دی اکسید در بدن تبدیل به ماده‌ای اسیدی به نام بیکربنات می ‌شود. عروق بلافاصله بعد از این که در معرض درصد بالای کربن دی اکسید قرار می ‌گیرند، گشاد می شوند و با افزایش خونرسانی منجر به جوانسازی می شود.

روش انجام کربوکسی تراپی

این روش غیر تهاجمی است و از طریق یک سوزن ریز انجام می شود. پزشک متخصص مقداری گاز دی اکسید کربن را وارد سرنگ کرده و به آرامی در ناحیه مورد نظر زیر پوست تزریق می ‌کند. به محض وارد شدن دی اکسید کربن زیر سطح پوست، سیستم جریان گردش خون تحریک شده و بدن این‌ گونه تصور می ‌کند که در ناحیه مورد نظر با کمبود اکسیژن مواجه شده است و رگ‌ های خونی به صورت طبیعی اکسیژن بیشتری را جذب می کنند. قبل از انجام دادن این روش، ناحیه مورد نظر با کرم موضعی بی حس شده است و بین 15 تا 30 دقیقه انجام می شود.

مزایای کربوکسی تراپی

با توجه به اینکه این روش تهاجمی نبوده و با استفاده از یک شیوه طبیعی مشکلات پوستی را از بین میبرد، از آن میتوان برای بسیاری از قسمت های بدن استفاده کرد و از مزایای آن بهره برد. از مزایای کربوکسی تراپی می توان به جوانسازی پوست، درمان استرچ مارک، برطرف کردن جای زخم و آثار آکنه، رفع تیرگی و کاهش سلولیت اشاره کرد. دیگر کاربرد های این روش عبارت هستند از:

  1. کربوکسی تراپی زیر چشم: عدم اکسیژن رسانی مناسب به پوست پلک تحتانی، باعث میشود که پوست آبی رنگ دیده شود که با تزریق کربن دی اکسید، اکسیژن رسانی افزایش می یابد. برای کسب اطلاعات بیشتر در زمینه کربوکسی تراپی دور چشم کلیک کنید.
  2. کربوکسی تراپی برای جای جوش: با افزایش کلاژن سازی، پوست ترمیم می شود و جای جوش و آکنه از بین می روند.
  3. کربوکسی تراپی شکم و پهلو: کربوکسی تراپی بعضا به عنوان یک جایگزین برای جراحی لیپوساکشن جهت کاهش چربی مورد استفاده قرار می گیرد زیرا کربوکسی تراپی برای شکستن سلول های چربی به کار برده میشود.

مطلب پیشنهادی: بوتاکس چانه

ممنوعیت کربوکسی تراپی

با وجود اینکه کربوکسی تراپی یک روش غیر تهاجمی با عوارض بسیار خفیفی است اما این روش برای برخی از افراد ممنوع است. افرادی که کاندیدای مناسبی برای کربوکسی تراپی نیستید و دورانی که افراد از انجام دادن این روش باید پرهیز کنند عبارتند از:

  • بیماری‌ های قلبی عروق کنترل نشده یا حاد
  • آمبولی ریه که اخیراً رخ داده باشد
  • بیماری‌ های بافت پیوندی
  • بیماری‌ های تنفسی حاد
  • مشکلات انعقاد خون
  • بارداری یا شیردهی
  • دیابت کنترل نشده
  • عفونت پوستی

کربوکسی تراپی بهتر است یا بوتاکس

بوتاکس چیست؟

بوتاکس چیست؟ بوتاکس یکی دیگر از روش های جوانسازی پوست به صورت غیر تهاجمی است. این روش با استفاده از یک داروی تزریقی به نام سم بوتولونیوم نوع A در پوست انجام می شود. بوتولونیوم نوع A نوعی ماده‌ ی سمی برای اعصاب است که می‌ تواند عملکرد اعصاب را به طور موقت از کار بیندازد. با ورود این سم در پوست، انقباض عضلات متوقف می شود و با از بین رفتن چین و چروک افراد جوان تر به نظر می رسند.

روش انجام بوتاکس

تزریق بوتاکس از جمله روش‌ های کم‌ تهاجمی جوانسازی پوست است که از طریق سرنگ انجام می شود. با تزریق سم بوتولونیوم در پوست، به صورت موقت عضلات صورت فلج می شوند. همانطور که می دانید؛ عضلات ارادی صورت با دریافت پیام عصبی از طرف مغز به اعصاب حرکتی، منقبض می ‌شوند که تزریق بوتاکس موجب جلوگیری دریافت پیام عصبی و در نتیجه منجر به جلوگیری از انقباض می شود.

مزایای بوتاکس

بوتاکس بیشتر به عنوان فرآورده‌ ای تزریقی برای درمان چین و چروک‌ ها و خطوط صورت شناخته می ‌شود اما این روش مزایای زیبایی و درمانی دارد که در ادامه به آنها اشاره خواهیم کرد:

  1. کاربردهای زیبایی: محو کردن خط اخم و خطوط افقی پیشانی، از بین بردن چروک ‌های گردن، بالا بردن نوک بینی و بالا بردن گوشه‌ های لب
  2. کاربردهای درمانی: افتادگی پلک، پرش عضلات چشمی، میگرن مزمن، اسپاسم عضلات گردن، مثانه ‌ی پرکار و تعریق بیش از حد

ممنوعیت بوتاکس

این روش مشابه روش کربوکسی تراپی با ممنوعیت هایی برای برخی از افراد همراه است. این افراد با درمان کردن بیماری خود یا گذراندن دورانی که در آن هستند می توانند از مزایای بوتاکس بهره ببرند. این افراد عبارت هستند از:

  • خانم‌ های باردار و شیرده
  • افراد مبتلا به بیماری‌ های عصبی یا عضلانی
  • وجود عفونت فعال یا تبخال در محل تزریق
  • افرادی که داروهای رقیق‌ کننده خون یا ضد انعقادی استفاده می‌ کنند.

کلام آخر

با افزایش سن، پوست با تغییرات متعددی مانند چین و چروک، افتادگی پوست، ایجاد سلولیت مواجه می ‌شود. امروزه روش های مختلفی برای جوانسازی پوست وجود دارد که هر کدام با مزایا و معایبی همراه هست. کربوکسی و بوتاکس کردن از روش های غیرتهاجمی جوانسازی پوست هستند که در این مقاله به پاسخ سوال کربوکسی تراپی بهتر است یا بوتاکس ؟ پرداختیم. با توجه به مطالب ذکر شده؛ روش کربوکسی تراپی یک روش طبیعی جوانسازی پوست است که هیچگونه عوارضی به همراه ندارد. در عمل بوتاکس با توجه به ماده‌ای که وارد پوست می ‌شود، این احتمال وجود دارد که مراجعه ‌کننده به این ماده حساسیت نشان دهد. مدت زمان ماندگاری هر دو روش نیز بین 4 تا 6 ماه است که در این زمینه نیز تفاوت چندانی با یکدیگر ندارند.

  1. کربوکسی تراپی بهتر است یا بوتاکس ؟
  2. تفاوت در تزریق بوتاکس و کربوکسی در لایه پوست چیست؟
  3. کربوکسی تراپی چیست؟
  4. بوتاکس چیست؟
  5. تفاوت دفع مواد کربوکسی و بوتاکس چگونه است؟

کلینیک آریانا

Call Now Button