درمان عفونت لب بعد از تزریق ژل

امروزه تزریق ژل لب از رایج ترین روش های فرم دهی و حجیم سازی لب است و به علت کم هزینه بودن، بدون نیاز به بیهوشی و دوره ‌ی نقاهت کم مورد پسند بسیاری از افراد قرار گرفته است. با وجود اینکه تزریق ژل یک روش ایمن و غیرتهاجمی است اما اگر این روش در کلینیک های معتبر انجام نشود با عوارض جبران ناپذیری همچون عفونت همراه است. درمان عفونت لب بعد از تزریق ژل از مهم ترین مسائلی است که افراد در صورت رعایت نکات بهداشتی مراقبتی درگیر آن می شوند.

[lwptoc]

علت عفونت لب بعد از تزریق ژل

تزریق ژل لب یکی از رایج ترین راه های فرم دهی لب است که امروزه افراد زیادی به این کار روی آورده اند. با وجود اینکه تزریق ژل یک راه غیرتهاجمی و ایمن است اما این روش با عوارض خطرناکی همراه است. عفونت لب بعد از تزریق ژل به دلایل مختلفی بروز می کند که این علائم عبارت هستند از:

  • لمس کردن محل تزریق با دست‌ های آلوده
  • عدم توجه به مراقبت ‌های درمانی بعد از تزریق
  • مصرف دخانیات یا قلیان تا سه روز بعد از تزریق ژل
  • ابتلا به تبخال تا دو یا سه روز مانده به انجام عمل تزریق
  • تزریق ژل لب توسط افراد بی تجربه با نداشتن مهارت کافی
  • استفاده از مواد آرایشی غیراستاندارد و بی‌ کیفیت بعد از تزریق
  • انجام دادن این روش در کلینیک های غیر معتبر یا سالن های آرایشی
  • تزریق ژل به لب به واسطه سوزن‌ های غیر استریل یا ژل های غیر استاندارد

عوارض تزریق ژل

  1. کبودی: کبود شدن نواحی تزریق شده به دلیل بی تجربه بودن پزشک رخ می دهد زیرا آنها محل درست تزریق را نمی دانند و با تزریق ژل بر نزدیکی رگ های خونی موجب پاره شدن رگ های زیر پوست می شود.
  2. تورم و قرمزی: قرمز شدن پوست بعد از تزریق ژل یک عامل طبیعی است زیرا با فرو رفتن سوزن در پوست، سلول های خونی برای حفاظت از آن منطقه تجمع می کنند.
  3. برآمدگی پوست: در صورتی که پزشک مهارت کافی نداشته باشد؛ با تزریق ژل در عمق نامناسب باعث برآمدگی‌ ها و ناهمواری‌ هایی در پوست می شود.
  4. مسدود شدن رگ‌ های خونی: در پی تزریق ژل در عمق نامناسب پوست، رگ‌ های خونی مسدود می شوند و درد مداوم و تغییر رنگ پوست به علت از بین رفتن بافت پوست شود.

علائم عفونت لب بعد از تزریق ژل

بی‌ توجهی به هر گونه اتفاق غیر طبیعی در روزهای بعد از تزریق ژل، می‌ تواند مشکل عفونت را تشدید کند. باکتری‌ ها در روزهای بعد از تزریق می ‌توانند بر سطح لب رشد کنند و زمینه بروز عفونت را فراهم کنند. علائم عفونت لب بعد از تزریق ژل عبارت است از:

  • احساس درد و سوزش در ناحیه لب
  • ایجاد کبودی بر روی لب
  • قرمزی در لب و اطراف دهان
  • ایجاد دانه‌ های قرمز بر روی لب
  • متورم شدن بیش از حد لب ‌ها
  • جوش‌ های ریز یا جوش‌ های چرکی

آریانا

مراقبت بعد از تزریق ژل لب

مصرف آب کافی: هیالورونیک اسید یک ماده قندی است که در بسیاری از بافت های بدن از قبیل غضروف ها و پوست وجود دارد. این ماده بعد از جذب آب حجیم می شود و به حالت ژله ای در می آید. کمبود آب در بدن بر عملکرد ژل ها و فیلرهای پوستی تاثیرگذار است.

توجه به تغذیه: افراد باید یک هفته بعد از تزریق ژل، از مصرف غذا و نوشیدنی های داغ پرهیز کنند زیرا باعث کاهش اثرات ژل می شود. همچنین توصیه می شود که بعد از تزریق ژل جو دوسر، لوبیا و سیب زمینی مصرف شود.

پرهیز از مصرف دخانیات و الکل: مصرف دخانیات و مشروبات الکلی به مدت یک هفته بعد از تزریق ژل ممنوع است زیرا این دو دسته می توانند منجر به تشدید تورم و التهاب لب شوند.

استفاده از کمپرس یخ: کمپرس یخ از اولین مراقبت های بعد از تزریق است که باعث کاهش تورم و کبودی می شود.

استفاده از مواد شوینده ملایم: برای جلوگیری از عفونت لازم است که ناحیه تزریق تمیز و خشک نگه داشته شود. برای کاهش التهابات و تحریکات پوستی استفاده از شوینده های ملایم مخصوص پوست مناسب است.

پرهیز از ورزش کردن: انجام فعالیت های ورزشی با افزایش ضربان قلب و جریان خون در بدن همراه است. این فعالیت تا دو هفته بعد از تزریق ژل لب ممنوع است زیرا موجب تشدید کبودی و تورم می شود. همچنین انجام فعالیت های سنگین باعث تکون خوردن ژل می شود و در آخر منجر به عفونت می شود.

نخوابیدن روی صورت: افراد باید از خوابیدن روی صورت بعد از تزریق ژل لب به مدت یک هفته پرهیز کنند زیرا این فعالیت عفونت را به همراه دارد و باعث کاهش کیفیت درمان می شود.

پیشگیری از بروز عفونت لب

پیشگیری از بروز عفونت بعد از تزریق ژل، با هزینه و درد بسیار کمتری همراه است. برخی از راه های پیشگیری از بروز عفونت عبارت هستند از:

  •  یکی از مهم‌ ترین راهکارهایی که برای عدم بروز عفونت می‌ توان عنوان کرد، مراجعه به کلینیک های معتبر و بهداشتی است. رعایت بهداشت توسط پزشک و همچنین فرد متقاضی، درصد بروز عفونت را کاهش می دهد. در کلینیک های معتبر، پزشکان از مواد مرغوب و با کیفیت استفاده می کنند.

 

  •  حرکت ژل در ناحیه تزریق شده نیز از دیگر عواملی است که باعث ایجاد عفونت می ‌شود. در صورت توجه به این موضوع و مراجعه پزشک، از بروز عفونت جلوگیری می شود.

درمان عفونت لب بعد از تزریق ژل

در صورتی که عفونت بعد از تزریق ژل شدت یابد و افراد به درد مداوم را تجربه کنند، با مراجعه پزشک یا پیروی از روش های زیر می توانند عفونت ناشی از تزریق ژل را بهبود دهند.

مصرف آنتی‌ بیوتیک

مصرف آنتی بیوتیک یکی از راه های درمان عفونت بعد از تزریق ژل است که حتما باید تحت نظر پزشک مصرف شود. در بعضی از موارد برای جلوگیری سریع‌ تر از گسترش عفونت، از آمپول ‌های آنتی ‌بیوتیکی استفاده شود. از انواع مختلف عفونت بعد از تزریق ژل می توان به عفونت باکتریایی، عفونت ‌های قارچی یا ویروسی اشاره کرد.

مصرف هیالورونیداز

معمولا هیالورونیداز به حل شدن ژل‌ های اسید هیالورونیکی که پس از تزریق ژل منجر به انسداد عروق یا آلودگی لب شده ‌اند کمک می‌ کند که در بیشتر موارد این دارو در کنار آنتی ‌بیوتیک ها تجویز می شود. برخی از افراد به هیالورونیداز حساسیت دارند به همین علت قبل از تجویز، آن را روی بازوی خود آزمایش می کنند.

رعایت بهداشت

معمولا عفونت بعد از تزریق ژل به دلیل رعایت نکردن بهداشت است. شستن صورت با محلول‌های ضد باکتری (با صلاحدید پزشک) و شستشو مرتب دست ‌ها به پیشگیری و درمان عفونت پس از تزریق ژل لب  کمک خواهد کرد.

  1. علت عفونت لب بعد از تزریق ژل چیست؟
  2. علائم عفونت لب بعد از تزریق ژل چیست؟
  3. عوارض تزریق ژل لب چیست؟
  4. مصرف هیالورونیداز برای درمان عفونت لب بعد از تزریق ژل چگونه است؟
  5. عفونت ناشی از تزریق ژل لب با مصرف آنتی بیوتیک قابل درمان است؟

کلینیک آریانا

Call Now Button