لیزر موهای زائد در بارداری

در دوران بارداری تغییرات هورمونی باعث ضخیم شدن و رشد موهای زائد بویژه در 3 ماه آخر بارداری می شود با وجود اینکه در سرتاسر دنیا لیزر را به عنوان روشی ایمن می شناسند اما توصیه می شود از لیزر موهای زائد در دوران باردار خود داری شود چرا که هنوزی اطلاعاتی مبنی بر بی عارضه بدون لیز در دوران بارداری وجود ندارد. 

[lwptoc]

عوارض لیزر موهای زائد در بارداری

از جمله عوارض لیزر مو در دوران باداری می توان به این موارد اشاره کرد:

  • افزایش تحریک پذیری

با رشد کردن جنین در این دوران، وزن مادر افزایش می یابد و پوست شکم و سینه ها کشیده می شود. لیزر کردن در این دوران به علت نازک شدن پوست و افزایش تحریک پذیری آن گزینه مناسبی برای از بین بردن موهای زائد نیست. حساسیت بیش از حد پوست مخصوصا در ماه های پایانی بارداری باعث عوارض و مشکلاتی مثل قرمزی و التهاب شدید پوست می شود.

  • کاهش تاثیر لیزر

در دوران بارداری هورمون های زیادی برای نگهداری از جنین ترشح می شوند. از جمله این هورمون ها؛ هورمون پروژسترون است که در سه ماهۀ اول به صورت تصاعدی افزایش می ‌یابد و سپس به وضعیت ثابتی می ‌رسد. ترشح هورمون پروژسترون باعث بروز سرگیجه، علائم گوارشی و رشد بیش از حد موهای زائد اطراف سینه و شکم در دوران بارداری می شود. هورمون های اضافی ترشح شده در دوران بارداری، چرخه رشد مو را از بین می برد و تأثیر  لیزر درمانی را کاهش می دهد.

  • آسیب رسیدن به جنین

دستگاه های لیزر دارای اشعه های غیریونیزه هستند که برای از بین بردن فولیکول های مو این اشعه ها گرمای بسیار زیادی تولید می کنند. با وجود اینکه این اشعه به درون پوست خیلی زیاد نفوذ نمی کند اما توسط بافت های اطراف جذب شوند.

  • جذب شدن مواد مضر

همانطور که گفته شد پوست زنان باردار در این دوران حساس تر می شود و درد بیشتری را احساس می کند. در بعضی از موارد که زنان درد بیش از حدی را تجربه کنند؛ اپراتور ها از کرم های بی حسی استفاده می کند. جذب شدن این کرم ها در پوست باعث آسیب رسیدن به جنین می شود،همچنین لیزرموی زائد در دوران شیردهی با استفاده از پمادهای بی ‌حسی موضعی از طریق خون وارد شیر می شود و به نوزاد آسیب می رساند.

  • تغییرات ملانین

لیزر موهای زائد در دوران شیردهی و بارداری باعث تجمع ملانین(رنگدانه های مو) می شوند. همچنین ممکن است تغییرات ملانین باعث کاهش رنگدانه های مو شوند. لیزر کردن موهای زائد درکنار فوایدی مانند از بین رفتن موهای زائد به طور دائم، عوارضی نیز دارد.

روش های خانگی حذف موی زائد

 روش های خطرناک شیو کردن موهای زائد

  • الکترولیز

 الکترولیز به وسیلۀ سوزن‌‌های خاصی انجام می‌شود. این سوزن‌ها تا فولیکول مو در پوست فرو می‌رود و با تخریب فولیکول باعث توقف رشد مو می‌شود. حذف موهای زاید از طریق الکترولیز در روی صورت و سایر اندام بدن که نزدیک شکم نیست مشکلی را ایجاد نخواهد کرد. اگرچه باید مطمئن باشید که از سوزن تمیز استفاده می‌‌شود. با این حال با توجه به خطراتی که این روش دارد، استفاده از آن در دوران بارداری توصیه نمی‌شود.

  • لیزر‌تراپی

در این روش با استفاده از دستگاه لیزر، رشد موها را برای مدت طولانی به تعویق می‌اندازند. کرم‌های بی‌حس‌کننده در این روش در صورت جذب از طریق پوست می‌تواند برای سلامت جنین مضر باشد. مراکز لیزر موهای زاید معمولاً این خدمات را به زنان باردار ارائه نمی‌دهند.

مطلب پیشنهادی: لیزر موهای زائد

روش های سنتی از بین بردن موهای زائد

  1. ماسک پاپایا خام و آلوئه ورا

برای درست کردن این ماسک باید مقداری پاپایه خام را با زردچوبه و عصاره آلوئه ورا و مقداری آرد غنی شده و روغن خردل مخلوط کنید تا خمیری درست شود و این خمیر را در جهت مخالف رشد مو بمالید و آن را به مدت ۴۵ دقیقه بگذارید و بعد از مدتی مشخص آن را با آب ولرم بشویید. این ماسک رشد موهای مو را متوقف می کند.

  1. عسل، شکر و لیمو

از ترکیب شکر، لیمو و عسل یک خمیر نرم بدست بیاورید و آن را کمی حرارت دهید و سپس کمی نشاسته ذرت روی شکم بمالید و این مخلوط را با نوار اصلاح روی ناحیه مورد نظر به مدت ۲۰ دقیقه بگذارید. سپس آن را روی موضع فشار دهید، و مانند روش قبلی در جهت مخالف رشد مو مالش دهید.

  1. ماسک فلفل سفید و کافور

ترکیب فلفل، کافور و روغن بادام به کاهش رشد موهای زائد کمک می کند. فلفل سفید را به پودر اضافه کنید و کافور و روغن بادام را به خوبی مخلوط نمایید و این خمیر را روی پوست بمالید و ۱۵ تا ۲۰ دقیقه آنجا بگذارید و سپس خمیر را با آب بشویید.

  1. ماسک آرد نخود

ترکیب آرنخود با شیر و اضافه کردن مقداری زردچوبه به آن به از بین رفتن موهای زائد کمک می کند. این ترکیب را می توانید 35 دقیقه بعد از قرار دادن روی پوست با آب ولرم بشویید.

آیا لیزر بیکینی خطرناک است؟

فواید از بین بردن موهای زائد

  1. شیو کردن موهای زائد از تجمع میکروب ها و عفونت جلوگیری می کند.
  2. شیو کردن موهای زائد باعث راحت تر سپری کردن زایمان می شود.
  3. شیو کردن موهای زائد باعث کاهش تعرق و سوختگی می شود.
  4. شیو کردن موهای زائد پیش از زایمان، از چسبیدن خون به موهای زائد هنگام زایمان جلوگیری می کند.

کلام آخر، مهم ترین موضوع در دوران باردار حفظ سلامت مادر و جنین است به همین خاطر توصیه می شود برای جلوگیری از خطرات احتمالی از لیزر موهای زائد در دوران باردار خود داری شود و از روش های جایگزین چون شیو،اپیلاسیون و… استفاده شود.

یکی از مراکز معتبر و مجهز برای لیزر موهای زائد کلینیک پوست و مو آریانا است، این مجموعه با سال ها سابقه و مجهز به بروز ترین دستگاه ها آماده ارائه خدمات لیزر به شما عزیزان است.

  • دلیل رشد بی از حد موهای زائد در دوران بارداری چیست؟
  • دلیل افزایش تحریک پذیری در دوران بارداری چیست؟
  • فواید از بین بردن موهای زائد چیست؟
  • عوارض لیزر موهای زائد در بارداری چیست؟

کلینیک آریانا

 

 

Call Now Button